Bratislavská integrovaná doprava


Bratislavské mestské dni 2023: IDS BK predstaví výhody a zaujímavosti cestovania verejnou dopravou v Bratislavskom kraji


Pri príležitosti Bratislavských mestských dní spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) spolu so zástupcami dopravcov ARRIVA Mobility Solutions, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a Dopravný podnik Bratislava (DPB) predstavia výhody cestovania v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).


Spoločné stanovište IDS BK s názvom „Cestujeme jednoduchšie“ na bratislavskom Šafárikovom námestí bude návštevníkom k dispozícii v sobotu 22. apríla čase od 10:00 do 17:00. BID-ka a zástupcovia všetkých troch dopravcov (ARRIVA Mobility Solutions, DPB a ZSSK) poradia záujemcom ako jednoducho cestovať na jeden lístok autobusmi, trolejbusmi, električkami, regionálnymi autobusmi a vlakmi v rámci zaintegrovaného územia.
Návštevníci stanovišťa IDS BK sa tiež dozvedia, ako cestovanie verejnou dopravou prispieva k čistejšiemu životnému prostrediu, budú si môcť detailne prezrieť pristavený regionálny autobus a v prípade záujmu sa môžu pozhovárať o možnostiach zamestnania u dopravcov. Deti si iste radi posedia za volantom autobusu, a v detskom kútiku si budú môcť kresliť a vymaľovávať obrázky dopravných prostriedkov.

Posilnená doprava a historické linky
V rámci podujatia Bratislavské mestské dni DPB v sobotu aj v nedeľu posilní električkové linky 4 a 9, a trolejbusovú linku 47 nasadením vozidiel s vyššou kapacitou. Už tradične budú mestom bezplatne premávať historické linky v čase od 10:00 do 17:00, a to v 30-minútovom intervale.
Pri príležitosti PRVÉHO PARNÉHO DŇA Železničného múzea Bratislava-Východ bude v sobotu v Rači v čase od 10:00 do 17:30 premávať mimoriadna linka "R", ktorá spojí Rušňové Depo I na Rendezi s námestím Andreja Hlinku.

Všetky informácie o cestovaní v IDS BK, rovnako aj podrobné informácie k účasti dopravcov na Bratislavských mestských dňoch 2023 nájdu cestujúci na webe ww.idsbk.sk alebo na weboch dopravcov. V prípade potreby odporúčame cestujúcim obrátiť sa na InfoCentrum IDS BK e-mailom na adresu: info@idsbk.sk alebo telefonicky: 0948 102 102.


Dátum: 21.04.2023
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.