Bratislavská integrovaná doprava

Viac ako 8 000 používateľov využilo mobilnú aplikáciu IDS BK za prvý mesiac


  • mobilná aplikácia IDS BK je jediná na Slovensku, prostredníctvom ktorej si používateľ kúpi cestovný lístok IDS BK, vyhľadá spoje a cestovné poriadky liniek IDS BK
  • za prvý mesiac si cestujúci zakúpili vyše 23 000 cestovných lístkov
  • medzi najobľúbenejšie cestovné lístky patria základné s časovou platnosťou 15 minút

Bratislavská integrovaná doprava spustila 1. októbra mobilnú aplikáciu IDS BK. Aplikácia ponúka jednoduché a šikovné cestovanie po novom v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji. Už mesiac aplikácia IDS BK ponúka cestujúcim ako jediná na Slovensku nákup cestovných lístkov, vyhľadávanie kombinácií spojení a cestovné poriadky všetkých liniek v IDS BK.


Za prvý mesiac sa do mobilnej aplikácie IDS BK zaregistrovalo viac ako 8000 užívateľov. Za prvý mesiac bolo predaných prostredníctvom mobilnej aplikácie IDS BK 23 870 ks a ich počet denne rastie.

Aplikáciu používajú cestujúci najmä na hľadanie spojení a na nákup cestovných lístkov. Medzi najobľúbenejšie patria základné cestovné lístky s časovou platnosťou 15 minút, ktorých bolo predaných vyše 11 200 ks. To predstavuje 47 % z celkového počtu predaných cestovných lístkov. Až 92% používateľov uprednostňuje nákup cestovných lístkov z kreditu v aplikácii.

„Naším cieľom je ukázať cestujúcim, aké výhodné a jednoduché je cestovanie integrovanou dopravou v Bratislavskom kraji. Už po prvom mesiaci používania možno povedať, že mobilná aplikácia IDS BK výrazne prispela k rozšíreniu využívania verejnej dopravy v rámci Bratislavského kraja. Prvý mesiac predaja prostredníctvom mobilnej aplikácie je o 40 % úspešnejší oproti obdobiu, kedy bol spustený predaj elektronických lístkov. Mobilná aplikácia IDS BK je ďalším krokom k skvalitneniu integrovanej dopravy, ktorá je dnes atraktívnou alternatívou voči individuálnej doprave,“ povedala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková.

Mobilná aplikácia IDS BK ponúka cestujúcim jednoduché a šikovné cestovanie. S aplikáciou IDS BK má používateľ po ruke všetko potrebné pre cestovanie. Od spustenia mobilnej aplikácie IDS BK sa v systéme fungovania, ale aj databáze nevyskytli žiadne zásadné nedostatky. Bratislavská integrovaná doprava mobilnú aplikáciu IDS BK pravidelne aktualizuje a zlepšuje jej funkcionalitu podľa pripomienok jej používateľov a cestujúcich.


Dátum: 12.11.2018
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.