Bratislavská integrovaná doprava

Bratislavská integrovaná doprava dopĺňa cestovné poriadky o opodstatnené podnety cestujúcich


  • Bratislavská integrovaná doprava, koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) reflektuje na pripomienky občanov a samospráv v regióne
  • zmeny cestovných poriadkov prímestských autobusov platia od októbra 2018
  • úpravy sa týkajú liniek premávajúcich v okrese Malacky
V okrese Malacky v rámci Bratislavského samosprávneho kraja sú od októbra 2018 platné zmeny v cestovných poriadkoch podľa pripomienok občanov a obcí. Nové zmeny v cestovných poriadkoch zabezpečia rýchlejšiu a pohodlnejšiu prepravu cestujúcim v okrese Malacky.

„Po zavedení nových cestovných poriadkov v septembri 2018 prinášame ďalšie zmeny. Stretli sme sa so starostami jednotlivých obcí a pozorne sme ich vypočuli. Je našou prioritou, aby boli obyvatelia spokojní, keďže integrovaný dopravný systém je vytvorený práve kvôli nim. Chceme aby cestujúci využívali verejnú dopravu s radosťou. Preto sme sa snažili v čo najkratšom čase zapracovať pripomienky starostov a samotných cestujúcich, aby im doprava slúžila naplno,“ povedala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková.

Do zoznamu upravených cestovných poriadkov patria linky 219, 239, 240, 245, 250, 260, 265, 269, 275, 277, 289 a 255 – C.

Linka 219

Na základe nízkeho využívania ranného spoja linky 219 z Malaciek, sa cesta spoja skrátila. Po zavedenej zmene tento spoj nepremáva z Malaciek, ale začína už v Stupave zo zastávky Technické služby o 5:00.

Linka 239

Zmeny sa týkajú aj víkendových spojov, konkrétne linky 239. Víkendové spoje na trase Malacky – Láb sú z prevádzkových dôvodov rozdelené v Plaveckom štvrtku, pričom je medzi vozidlami garantovaný prestup.

Linka 240

Na základe požiadavky obcí Jakubov a Suchohrad je zavedený nový školský spoj do Záhorskej Vsi s odchodom 12:10 z Malaciek. Obec Vysoká pri Morave požadovala posunutie odchodu ranného spoja, ktorý slúži na dopravu detí do škôl v Malackách, preto sa čas odchodu posunul zo 6:10 na 6:35. Tým sa zabezpečilo lepšie načasovanie príchodu pred začiatkom vyučovania. Ako náhrada za pôvodnú časovú polohu spoja je zavedený nový spoj do Malaciek s odchodom 6:36 z Jakubova. Večerný spoj z Malaciek s odchodom 21:10 je z dôvodu lepšieho načasovania prípoja na vlak posunutý o 5 minút na 21:15.

Linka 245

Došlo k posunu časových polôh spojov linky 245 v ranných hodinách. Spoj 4 je vedený až od Stupavy s odchodom 5:05 na linke 219. Spoje vedené po diaľnici sú ráno pokračovaním liniek z Gajar, Veľkých Levár a Studienky, popoludní pokračujú z Malaciek priamo ďalej do Gajar, resp. Veľkých Levár, resp. Studienky.

Linka 250

Prvé dva ranné spoje linky 250 smerujúce počas pracovných dní do Bratislavy po novom nepremávajú cez Zohor. Rovnako popoludňajší spoj s odchodom 15:55 z Bratislavskej autobusovej stanice vynechá obec Zohor. Pre vyhovenie pripomienkam z obce Jakubov za zachovanie priamych spojov do Bratislavy sme opäť zaviedli spoje linky 250 po trase Malacky – Kostolište – Jakubov – Láb – Zohor – Stupava – Bratislava. Ide o dva nové spoje ráno v smere do Bratislavy a jeden spoj popoludní v smere z Bratislavy. Tým sa dosiahla vyššia ponuka spojov medzi Stupavou a Bratislavou v najexponovanejších časoch v rannej špičke. Medzi 6. a 7. hodinou ráno je zo Stupavy do Bratislavy nastavený 5 minútový interval spojov.

Linka 260

Na základe pripomienok z obce Gajary sú vedené viaceré spoje linky 260 v rannej špičke po diaľnici priamo do Bratislavy a poobede späť. Z dôvodu zabezpečenia lepších prípojov na vlaky v železničnej stanici Malacky sú vo vybraných ranných časoch posunuté odchody z Gajár o 5 minút skôr. Rovnako spoje, ktoré zabezpečujú spojenie na začiatok poobednej smeny vo Volskwagene, majú posunuté odchody o 5 minút skôr, konkrétne z Gajár na 12:25 a z Malaciek na 12:45.

Linka 265

Pre lepšie zabezpečenie prípojov na vlaky majú vybrané spoje linky 265 posunuté odchody z Malých Levár o 3-5 minút skôr, a zo železničnej stanice Veľké Leváre o 5 minút neskôr. Prvý ranný spoj z Malých Levár je vedený až do Malaciek na železničnú stanicu. Na základe požiadavky obce Malé Leváre je z Malaciek zavedený nový školský spoj o 13:30.

Linka 269

Linka 269 má počas pracovných dní posunutý odchod pri rannom spoji z Bratislavy zo 6:05 na 6:20. Tým sa dosiahol lepší príchod pred začiatkom vyučovania na ZŠ Kuchyňa.

Linka 275

Odchody prvého ranného spoja linky 275 sú posunuté o 5 minút skôr, čím sa zabezpečilo lepšie načasovanie prípoja na vlak v železničnej stanici Veľké Leváre. Cez víkend zájde prvý spoj aj do Malých Levár a z Malaciek pokračuje do Bratislavy. Tým sa vyhovelo pripomienkam od občanov pre zabezpečenie ranného spojenia z obcí severne od Malaciek do Bratislavy. Vybrané spoje zo smeru od Závodu v rannej špičke pokračujú po diaľnici priamo do Bratislavy. Na základe pripomienok od cestujúcich je spoj s odchodom 8:00 zo železničnej stanice Malacky predĺžený v Borskom Sv. Juri až na osadu Tomky.

Linka 277

Na základe pripomienok obce Studienka sú na linke 277 vedené ráno viaceré priame spoje až do Bratislavy a poobede z Bratislavy priamo po diaľnici.

Linka 289

Spoj linky 289 z Plav. Mikuláša má po novom posunutý odchod o 10 minút skôr a to z 8:11 na 8:01.

Linka 255 - c

Po začatí uzávierky cesty Malacky – Rohožník došlo k zhoršeniu dostupnosti malackej nemocnice verejnou dopravou v čase sedla medzi 9. a 12. hod. Preto sú od 14.10.2018 zavedené na linke C malackej MHD 2 nové spoje - s odchodom zo železničnej stanice o 9:05 a 11:15. Z presmerovanej linky 289 je na tieto spoje možný prestup na zastávke Malacky, Tesco.


Od 19. augusta cestujeme v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji po novom. Bratislavská integrovaná doprava v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom a Slovak Lines spustila nové cestovné poriadky prímestských autobusov. Zmena cestovných poriadkov prináša cestujúcim viac spojov, rýchlejšie cestovanie s pohodlným prestupom na vlaky, pravidelné odchody autobusov a večerné spoje až do jedenástej večer.Cestovaním po novom pripravila BID, a.s. pre obyvateľov kraja dochádzajúcich do hlavného mesta ponuku, aby nemuseli stáť v kolónach kvôli výstavbe D4/R7, opravám v hlavnom meste aj mimo neho.


Dátum: 31.10.2018
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.