Bratislavská integrovaná doprava

Cestovaním po novom integrovanou dopravou ušetria obyvatelia počas Európskeho týždňa mobility čas aj peniaze


Počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra budú obyvatelia cestovať integrovanou dopravou s výraznými zľavami. Bratislavská integrovaná doprava dlhodobo vytvára podmienky pre prilákanie ľudí do verejnej dopravy s cieľom šetrenia životného prostredia a spríjemnenia života v regióne a hlavnom meste. Vďaka cestovaniu po novom a strategickému rozvoju Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji prináša obyvateľom zakaždým rozšírenú ponuku cestovania.


„Integrovaná doprava je celoeurópskym trendom vývoja verejnej dopravy, pretože je plnohodnotnou a ekologickou alternatívou voči dlhodobo neudržateľnej automobilovej doprave v metropolách. Cestovanie s jedným lístkom u štyroch dopravcov v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji ponúka po novom nielen viac autobusov a vlakov, ale aj pohodlné prestupy vďaka nadväzným spojeniam na vlaky. Veríme že v kombinácii s dodatočnými zľavami sa nám podarí motivovať ľudí, aby cestovanie po novom integrovanou dopravou vyskúšali,“ povedala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková.

Od 16. do 22. septembra vrátane budú môcť obyvatelia cestovať v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji s nasledovnými zľavami:

  • 100% zľava z cestovného v mestskej hromadnej doprave pre vodičov motorových vozidiel. Na jazdu zadarmo v dopravných prostriedkoch Dopravného podniku Bratislava bude stačiť preukázanie sa platným vodičským preukazom vydaným v ktoromkoľvek zo štátov Európskej Únie. Bezplatná preprava v MHD v Bratislave bude platná len na denných linkách. Na linkách 801 a 901, ktoré nie sú súčasťou IDS BK, platí štandardná tarifa dopravcu.
  • 100% zľava na území mesta v prímestských autobusoch Slovak Lines pre vodičov motorových vozidiel. Na jazdu zadarmo bude stačiť preukázanie sa platným vodičským preukazom vydaným v ktoromkoľvek zo štátov Európskej Únie.
  • 50% zľava zo základného cestovného v regionálnych vlakoch ZSSK a prímestských autobusoch Slovak Lines. Na jazdu s 50% zľavou nie je potrebné preukazovať sa akýmkoľvek dokladom.
  • 100% zľava v sobotu 22. septembra v regionálnych vlakoch RegioJet linky S70 na trase Komárno-Bratislava.
Dodatočné preukazovanie nebude uznané. Nárok na zľavu z cestovného počas Európskeho týždňa mobility nie je zadefinovaný v Prepravnom poriadku IDS BK, preto cestujúcemu nevzniká nárok na vrátenie cestovného za nevyužitý alebo čiastočne využitý predplatný cestovný lístok.

Záver Európskeho týždňa mobility oslávi Bratislavská integrovaná doprava tradične zábavným programom na Dni otvorených dverí Dopravného podniku Bratislava vo vozovni Jurajov dvor. 22. septembra od 10:00 do 16:00 sa budú môcť návštevníci zabaviť aj s Veselým autobusom IDS BK, z ktorého si môžu odniesť veselú spomienkovú fotografiu, či zasúťažiť si o vecné ceny.


Dátum: 13.09.2018
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.