Bratislavská integrovaná doprava

Podľa harmonogramu Bratislavskej integrovanej dopravy vstúpi RegioJet do IDS BK v apríli


Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava, a. s. pripravuje vstup nového dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji v zmysle stanoveného harmonogramu. RegioJet v súčasnosti upravuje svoje predajné systémy, zároveň prebieha medzi partnermi a dopravcami pripomienkové konanie nevyhnutnej zmluvnej dokumentácie. Zapojením RegioJetu do IDS BK a rozšírením služieb integrovanej dopravy, budú môcť obyvatelia vymeniť šoférovanie v zápchach na cestách za pohodlné a rýchle cestovanie vlakom z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.


„Bratislavská integrovaná doprava koordinuje rad nevyhnutných administratívno-technických a zmluvných krokov s cieľom čo najskoršieho zapojenia nového dopravcu do IDS BK. To však predpokladá aktívnu spoluprácu všetkých zapojených partnerov a dopravcov. Veríme, že je v záujme všetkých, aby sa vstup RegioJetu, s ktorým dokážeme obyvateľom ponúknuť lacnejšie, pohodlnejšie a predovšetkým rýchlejšie cestovanie vlakom namiesto dlhodobo neudržateľnej situácii na ceste do Bratislavy, uskutočnil v čo najkratšom čase,“ zdôraznil Marian Rovenský, predseda predstavenstva spoločnosti Bratislavská integrovaná doprava, koordinátora IDS BK.

V zmysle harmonogramu Bratislavskej integrovanej dopravy je stanovený záväzný termín zapojenia RegioJetu do IDS BK k 1. aprílu 2018.

„RegioJet sa stane v podstate takou novou aglomeračnou mestskou železnicou, ktorú môžeme poznať napr. z neďalekej Viedne a ďalších metropol. Naše vlaky budú označené ako linka “S70” a predpokladám, že ich začne využívať množstvo obyvateľov okrajových častí Bratislavy namiesto MHD, napr. takých Podunajských Biskupíc a Vrakune,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

„Jazdná doba nášho vlaku z Vrakune na hlavnú stanicu je až o viac ako polovicu kratšia, než trolejbusu. V rannej špičke tak môžu cestujúci ušetriť aj 15-30 minút. Keď bude v trolejbuse a aj vo vlaku platiť rovnaký lístok či električenka, cestujúci sa môžu rozhodnúť preto, čo im vyhovuje viac. Náš vstup do IDS BK prinesie ďalší impulz k tomu, aby ešte viac cestujúcich začalo využívať pri dochádzaní za prácou či školou do hlavného mesta vlakovú dopravu. Len v súčasnosti ich každé ráno privezieme do Bratislavy viac ako 3 tisíc. Počet cestujúcich sa v našich vlakoch za posledné roky zvýšil až 3,5-násobne,“ doplňuje Radim Jančura.

So zapojením nového dopravcu do IDS BK súvisí aj doplnenie označovačov na nákup cestovných lístkov pre cestujúcich na železničných zastávkach. V súčasnosti prebieha spracovanie projektovej dokumentácie, ktoré podlieha schváleniu Železnicami Slovenskej republiky. Po schválení stavebného konania Dopravným úradom bude môcť Bratislavská integrovaná doprava pristúpiť k samotnému osadeniu a inštalácii nových označovačov cestovných lístkov pre obyvateľov.

Harmonogram zapojenia spoločnosti RegioJet do IDS BK

Obrázok

BID - Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
RJ - Regiojet
BSK - Bratislavský samosprávny kraj
SL - Slovak Lines, a.s.
HMB - Hlavné mesto Bratislava
DPB - Dopravný podnik Bratislava, a.s.
MDV SR - Ministerstvo dopravy a výstavby SR
ZSSK - Železničná spoločnosti Slovensko, a.s.
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky, a.s

Ako budeme cestovať s RegioJetom v IDS BK?

Trasa

RegioJet bude v rámci IDS BK obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov zastávka, Kvetoslavov. Vlaková linka bude prevádzkovaná od 15 minútového intervalu počas špičky a v 60 minútových intervaloch v ostatných časoch.

Cestovné lístky

Pri cestovaní Regiojetom budú platné všetky lístky IDS BK – jednorazové papierové, elektronické, predplatné cestovné lístky, denné, aj turistická Bratislava Card. S integrovanými cestovnými lístkami budú môcť obyvatelia cestovať nielen s RegioJetom ale aj bratislavskou MHD, vlakmi ZSSK, či autobusmi Slovak Lines podľa platnosti lístka. Zároveň bude v RegioJete uplatnená duálna tarifa – cestujúci si budú môcť aj naďalej zakúpiť cestovné lístky RegioJetu, ktoré nebudú platiť v integrovanej doprave u iného dopravcu.

Porovnanie cien cestovných lístkov


Obrázok

Dátum: 05.12.2017
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.