Bratislavská integrovaná doprava

Cestujúci si môžu pohodlne a jednoducho zapísať platnosť SeniorPasov cez nové označovače a automaty


Bratislava, 20. októbra 2016. Platnosť prvých SeniorPasov vydaných v novembri 2015 končí. Cestujúci si môžu zapísať predĺženie platnosti svojich ročných cestovných lístkov pohodlne a jednoducho aj cez nové označovače a multifunkčné automaty. Cestujúci, ktorí si nezapíšu platnosť SeniorPasu na svoju čipovú kartu, sa môžu dostať do komplikácií v prípade nehody či iných poistných udalostí, a to z toho dôvodu, že SeniorPas slúži nielen ako cestovný lístok, ale hlavne ako zmluva medzi dopravcom a cestujúcim.


Obrázok
Platnosť SeniorPasu si môžu cestujúci pohodlne zapísať cez nové označovače vo vozidlách MHD a na železničných staniciach, cez nové multifunkčné automaty a v regionálnych autobusoch Slovak Lines, a to najskôr jeden deň pred koncom predchádzajúcej platnosti SeniorPasu. V predajniach Dopravného podniku Bratislava a Slovak Lines si cestujúci môžu prísť zapísať novú platnosť SeniorPasu už tridsať dní pred ukončením predchádzajúcej platnosti.

„Naším cieľom bolo vyjsť v ústrety cestujúcim, aby si mohli pohodlne a jednoducho pri cestovaní integrovanou dopravou predĺžiť svoje SeniorPasy hneď niekoľkými spôsobmi. Veríme, že si každý cestujúci zvolí pre neho ten najpohodlnejší a zapíše si platnosť svojho SeniorPasu na čipovú kartu,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora IDS BK.

Na zapísanie platnosti SeniorPasu na kartu stačia dva kroky. Cestujúci stlačí na displeji označovača funkciu „Info o karte“ a priloží čipovú kartu. Následne mu označovač platnosť SeniorPasu zapíše. V prípade, že cestujúci nebude mať zapísanú novú platnosť SeniorPasu na čipovej karte, revízor cestujúcemu počas kontroly zapíše platnosť SeniorPasu bezplatne priamo na mieste.

„Cestujúci, ktorí si zapíšu novú platnosť SeniorPasu, nám nielen pomôžu lepšie nastaviť systém integrovanej dopravy, ale aj optimalizovať náklady samospráv na verejnú dopravu. Vďaka tomu, že poznáme koľko cestujúcich skutočne využíva integrovanú dopravu, budeme vedieť zefektívniť výšku nákladov spojených s financovaním verejnej dopravy a zliav pre cestujúcich,“ povedal Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora IDS BK.

Cestujúci sa budú môcť dozvedieť o možnostiach zapísania platnosti svojich SeniorPasov, bezplatných ročných cestovných lístkov, prostredníctvom informačných plagátov na zastávkach, v predajniach dopravcov, prípadne vo vozidlách dopravcov. Rovnako budú plagáty umiestnené aj na najfrekventovanejších prevádzkach Slovenskej pošty a v špecializovaných zariadeniach v spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska.

Doposiaľ bolo vydaných spolu vyše 46-tisíc SeniorPasov, pričom 255 cestujúcich si už zapísalo novú platnosť svojich SeniorPasov. SeniorPas je bezplatný ročný cestovný lístok a zapisuje sa na čipovú kartu. SeniorPas je určený pre všetkých dôchodcov vo veku nad 70 rokov. V prípade, že cestujúci nechce cestovať bezplatne so SeniorPasom, môže cestovať na jednorazové papierové cestovné lístky s 50% zľavou.


Dátum: 20.10.2016
Bratislavská integrovaná doprava, a.s.
Jankolova 6
854 01 Bratislava 5
Slovenská republika

Mgr. Eva Vozárová
Hovorkyňa
Ak ste zamestnanec oddelenia komunikácie alebo zástupca médií, prosíme, kontaktuje priamo hovorcu spoločnosti. Radi odpovieme na všetky Vaše otázky o našich aktivitách alebo plánoch do budúcnosti.